Waterstof

Waterstof is een duurzame en schone brandstof die gebruikt kan worden voor waterstof-elektrische personenauto’s, bedrijfswagens, vrachtauto’s en bussen. Een waterstof auto hoef je niet op te laden, je tankt waterstof gewoon bij een tankstation.  Dat is dus niet anders dan het tanken van een benzine- of dieselvoertuig.

De brandstofcel in het voertuig zet de waterstof om in elektriciteit. Hierbij komen geen luchtvervuilende emissies of broeikasgassen vrij; uit de uitlaat komt slechts waterdamp. Een groot voordeel van waterstofvoertuigen is dat de actieradius groter is dan die van een vergelijkbaar batterij-elektrisch voertuig.

Meer weten?
Hoe wordt waterstof gemaakt?

Waterstof wordt gemaakt door water te splitsen in zuurstof en waterstof met behulp van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen zoals wind- en zonne-energie. Waterstof wordt opgeslagen onder hoge druk in tanks en kan getankt worden bij speciale waterstoftankstations.

Waterstof tanken bij NXT Energy Hub Alkmaar

We hebben ons eerste waterstoftankstation geopend bij de NXT Energy Hub aan de Diamantweg op het bedrijventerrein De Boekelermeer in Alkmaar. Het waterstoftankstation is het enige waterstoftankstation in de regio Alkmaar en bedoeld om rijden op waterstof te stimuleren en te faciliteren. Het waterstoftankstation is geschikt voor zowel personen-, bedrijfs- als vrachtauto’s.

Ook rijden op waterstof?

We helpen klanten om hun wagenpark te verduurzamen door samen te kijken naar de mogelijkheden om over te stappen op bijvoorbeeld batterij- of waterstofelektrisch rijden. NXT Mobility biedt een persoonlijk en onafhankelijk advies op maat, gebaseerd op de mobiliteitsbehoefte, de kosten en de milieu-impact van de verschillende opties.

NXT Mobility ondersteunt ook bij de implementatie en het beheer van het nieuwe wagenpark, en zorgt voor een passende energievoorziening via het netwerk van NXT Energy Hubs of laad- of tankoplossingen op de locatie van de klant.

Vrijblijvend adviesgesprek

Wij helpen je graag verder.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier of bel 088 – 472 04 72

* geeft vereiste velden aan

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 04 72

* geeft vereiste velden aan
Direct contact