Duurzame mobiliteit binnen handbereik

Bij NXT kun je terecht voor verbeterde versies van traditionele brandstoffen, maar ook voor energieproducten voor nieuwe generatie voertuigen. Meer informatie over minder milieu- en kilmaatbelastende brandstoffen of energieproducten? Wij helpen je graag verder!

Meer informatie
NXT Hydrogen

Een waterstofvoertuig is een elektrisch voertuig dat waterstof gebruikt als energiebron in plaats van een batterij. Een waterstofvoertuig stoot in tegenstelling tot voertuigen met een verbrandingsmotor geen luchtvervuilende emissies of broeikasgassen uit. Het enige restproduct is waterdamp.

Een waterstofvoertuig heeft een grotere actieradius dan een elektrisch voertuig dat alleen een batterij heeft en kan binnen enkele minuten gevuld worden op een waterstoftankstation. Waterstof vormt daarom een kansrijke oplossing voor toepassingen waar de actieradius van een elektrisch voertuig niet toereikend genoeg zijn.

De waterstofeconomie komt pas net tot ontwikkeling, toch investeert NXT nu al in waterstoftankstations. In 2022 realiseert NXT haar eerste waterstoftankstation in Alkmaar.

NXT Charge

NXT Charge levert 100% groene stroom geproduceerd en opgewekt in Nederland.

Een elektrisch voertuig stoot geen schadelijke emissies uit en is daarom schoner dan een voertuig met een verbrandingsmotor. De herkomst van de stroom, bijvoorbeeld uit kolen, kan echter schadelijke emissies met zich meebrengen. NXT levert 100% groene stroom uit zon, wind en biomassa, afkomstig uit Nederland.

Een elektrisch voertuig wordt opgeladen met speciaal daarvoor bestemde laadpunten. Afhankelijk van de gewenste laadtijd kan gekozen worden voor een snellader of een langzaamlader.

NXT exploiteert openbare (snel)laadpunten, levert en adviseert over zakelijke laadoplossingen en geeft een eigen laadpas uit.

NXT HVO

NXT is officieel distributeur van Neste MY Renewable Diesel™ (HVO100). Ontdek de voordelen van fossielvrije diesel.

Neste MY Renewable Diesel™ (HVO) is een simpele, fossielvrije oplossing om de uitstoot van broeikasgassen direct te verminderen en klimaatverandering tegen te gaan. Het is een volwaardige diesel met dezelfde chemische samenstelling als fossiele diesel en geschikt voor alle dieselauto’s en -motoren. Er zijn geen extra investeringen nodig;  je huidige dieselvoertuigen hoef je niet te vervangen.

Neste MY Renewable Diesel™ is gemaakt van afvalvetten, restmateriaal en plantaardige oliën en wordt geclassificeerd als met waterstof behandelde plantaardige olie: HVO100. De brandstof heeft dezelfde hoge prestaties als gewone diesel, maar leidt tot 90% minder uitstoot van broeikasgassen (CO2) en tot aanzienlijk minder lokale emissies.

Wil je de overstap maken naar minder milieu- en klimaatbelastende brandstoffen of energieproducten?

Wij adviseren je graag!
NXT LNG

LNG is een duurzame oplossing met een concurrerende TCO (Total Cost of Ownership).

LNG staat voor Liquified Natural Gas en is vloeibaar aardgas. Bij een temperatuur van -163°C wordt aardgas vloeibaar en krijgt het een hoge energiedichtheid. Dit maakt LNG zeer geschikt als brandstof voor langeafstandstransport. De grondstoffen van LNG zijn nog steeds van fossiele afkomst. In afzienbare tijd wordt de stap gezet naar LNG gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen: Liquified Biogas (LBG).

LNG wordt gebruikt in speciale aardgasmotoren. Truckfabrikanten zoals Scania, Volvo en Iveco bieden meerdere soorten LNG-trucks aan. Een LNG-truck is in de basis duurder dan een dieseltruck. De brandstofkosten van LNG zijn echter lager dan die van diesel. Dat maakt een LNG-truck financieel interessant bij 80.000 tot 90.000 km per jaar.

Een LNG-truck is tot 75% stiller, stoot ongeveer 20% minder CO2 uit (TNO, 2019) en zorgt voor een forse reductie van luchtvervuilende emissies. LNG is daarmee een duurzame oplossing met een concurrerende TCO (Total Cost of Ownership).

Traditionele brandstoffen

NXT helpt met de overstap naar duurzame mobiliteit, maar je kunt niet van de ene op de andere dag de overstap maken naar emissievrije mobiliteit. Daarom biedt NXT naast duurzame brandstoffen ook conventionele brandstoffen aan.

Euro 95

Euro 95 (E10) is een mengsel van 90% benzine met 10% ethanol. E10 vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen zonder dat motoren hiervoor aangepast moeten worden.

Euro 98

Euro 98 (E5) bevat maximaal 5% ethanol en is zeer geschikt voor o.a. sportauto’s, klassieke auto’s en scooters. Euro 98 heeft een octaangetal van 98 waardoor de motor beter presteert in zwaardere omstandigheden.

Diesel

De standaard in Nederland verkochte diesel (B7) voldoet aan de EN590-norm. Deze diesel is een mengsel van uit aardolie geraffineerde fossiele diesel en gemiddeld 7% biodiesel, die gemaakt wordt van dierlijke en plantaardige oliën en vetten.

Wij helpen je graag verder.

Wil je meer weten over energieproducten?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier of bel 088 – 472 04 72

* geeft vereiste velden aan

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 04 72

* geeft vereiste velden aan
Direct contact