High Power Charging zelfs bij beperkte netwerkcapaciteit

Ontdek meer

Ultrasnel laden

Het kan nu overal!

 

Het ADS-TEC Energy ultrasnellaadsysteem maakt zonder aanpassingen in het stroomnet met slechts 50 kW input snelladen met 320 kW of 2 x 160 kW mogelijk. Hierdoor is zelfs op locaties met beperkte netcapaciteit snelladen mogelijk. Het systeem bestaat uit de ChargeBox Booster, een accupakket dat net als een powerbank langzaam oplaadt en in een korte tijd een zeer hoog vermogen kan afgeven, en de ChargeBox Dispenser. Het systeem is compact, snel leverbaar en qua total cost of ownership en exploitatie concurrerend met traditionele snelladers.

Snelladen bij beperkte netwerkcapaciteit

De vraag naar elektriciteit, o.a. voor het laden van auto’s, zal de komende jaren enorm stijgen. Ons elektriciteitsnetwerk heeft echter al op veel plekken de maximale capaciteit bereikt, dit is een groeiend probleem. Het ADS-TEC Energy ultrasnellaadsysteem maakt met een 50 kW stroomaansluiting tot 320 kW snelladen mogelijk. Binnenkort introduceren we een systeem waarmee zelfs met slechts 22 kW inputvermogen supersnel geladen kan laden.

ChargeBox Booster

Door geavanceerde accu technologie kan het ADS-TEC Energy ultrasnellaadsysteem 5 x meer vermogen afgeven dan het elektriciteitsnet levert.

Lees meer

ChargeBox Dispenser

De fraai vormgegeven dispenser met gekoelde kabel en hoog resolutie touchscreen zorgt voor een veilig en eenvoudig gebruik.

Lees meer

ChargeBox Booster als energieopslag

De ChargeBox Booster kan ook worden gebruikt als energieopslag voor zelf opgewekte elektriciteit. Elektriciteit uit het eigen zonne- of windenergiesysteem wordt tijdelijk opgeslagen in de ChargeBox Booster en gebruikt voor het opladen van elektrische voertuigen.

Eenvoudig opschalen

Onze HPC-ultrasnelladers kunnen eenvoudig en snel worden aangepast aan de individuele wensen van de klant of de opkomende ontwikkelingen op de e-mobilitymarkt.

Op één ChargeBox Booster kunnen twee ChargeBox Dispensers worden gebruikt, die bij gelijktijdig gebruik 160 kW vermogen leveren voor ultrasnel opladen van elektrische voertuigen. Als meer laadcapaciteit nodig is kan de ChargeBox Booster worden vervangen door de ChargeBox PowerBooster. Deze is geschikt voor alle situaties waar meer laadcapaciteit nodig is: hier kunnen zelfs tot 4 snellaadstations tegelijkertijd worden aangesloten en gebruikt.

Meer informatie of advies?

Maak een afspraak met één van onze collega’s.

Neem contact op

NXT Mobility Nederlandse distributeur ADS-TEC Energy ultrasnellaadsysteem

 

Hoofdkantoor van ADS-TEC Energy in Nürtingen (Duitsland)

ADS-TEC Energy logo

 

NXT Mobility is de Nederlandse distributeur van ADS-TEC Energy ultrasnellaadsysteem. ADS-TEC Energy groep, gedeeltelijk eigendom van Bosch Thermotechnik GmbH, is gevestigd in Nürtingen bij Stuttgart (Duitsland). ADS-TEC Energy heeft al meer dan tien jaar ervaring met lithium-ion technologieën, opslagoplossingen en snellaadsystemen, inclusief de daarbij behorende energiebeheersystemen. De op accu’s gebaseerde snellaadtechnologie maakt het mogelijk om elektrische voertuigen zelfs bij een beperkte netcapaciteit ultrasnel op te laden. De hoge kwaliteit en functionaliteit van de batterijsystemen zijn te danken aan een bijzonder hoge ontwikkelingsgraad en in-house productie van ADS-TEC Energy.

Klik hier voor meer informatie over ADS-TEC Energy.

 

Copyright foto’s © ADS-TEC Energy