Ultrasnelladen in Heiloo

Innovatie maakt ultrasnelladen ondanks beperkte stroomnetcapaciteit mogelijk

Persbericht

HEILOO – NXT Mobility breidt het snellaadnetwerk uit met een nieuwe locatie bij TotalEnergies Vennewater aan de Vennewatersweg 2a in Heiloo. De NXT Charge locatie is uitgerust met een accugebufferde snellader, welke met een kleinverbruiksaansluiting tot 320kW snelladen mogelijk maakt. Hierdoor wordt het aanbieden van ultrasnelladen niet meer belemmerd door de beperkte stroomnetcapaciteit.

Krapte op het stroomnet

De vraag naar elektrische voertuigen en oplaadpunten neemt toe maar op meerdere plekken in Noord-Holland is het stroomnet vol. Zo ook in Heiloo. Ondanks de krapte op het stroomnet kunnen EV-rijders vanaf nu toch tot 320 kW snelladen bij TotalEnergies Vennewater in Heiloo. De snellaadinnovatie NXT ChargeBox maakt het mogelijk.

NXT ChargeBox

De NXT ChargeBox werkt als een powerbank: de accu laadt met laag vermogen op en geeft de opgeslagen elektriciteit tijdens het laden van een voertuig met hoog vermogen af. De NXT ChargeBox kan één auto met een laadcapaciteit van maximaal 320 kW of twee auto’s tegelijkertijd met maximaal 160 kW opladen. De meeste laadpassen, waaronder de NXT Mobility Card, worden op de NXT Charge locatie in Heiloo geaccepteerd. De NXT Mobility Card wordt bij meer dan 300.000 laadlocaties geaccepteerd. Bovendien ontvangt de pashouder op NXT Charge locaties, waaronder die bij NXT Charge Vennewater, een aantrekkelijke korting op de prijs per kWh.

Opladen bij Café Bonjour

Tijdens het laden kunnen klanten genieten van een broodje of snack bij het naastgelegen tankstation TotalEnergies Vennewater. De shop is voorzien van de shopformule Café Bonjour waarbij vers bereide producten zoals koffie van barista kwaliteit, verse sappen en verrassende ambachtelijk bereide broodjes centraal staan.