≤ Terug naar overzicht

NXT helpt ondernemers met duurzamere mobiliteit

8.10.2020
 

GP Groot werkt met zo’n 1000 collega’s in drie marktsegmenten: inzameling en recycling, infra en engineering en brandstoffen en oliehandel. De activiteiten van GP Groot lijken heel divers, maar hebben allemaal hetzelfde doel gemeen: samen werken aan een circulaire, energieneutrale en klimaatbestendige toekomst. Het mede mogelijk maken van de energietransitie en de circulaire economie vormen de pijlers onder de nieuwe producten en diensten van de GP Groot bedrijven. Met NXT Mobility biedt GP Groot concrete oplossingen voor minder milieu- en klimaat belastende mobiliteit.

De klimaatverandering, stikstofproblematiek en zorgen over de luchtkwaliteit maken het steeds duidelijker dat we onze manier van leven en zakendoen op allerlei vlakken moeten veranderen. Maar hoe doe je dat? En waar begin je? Volgens het CBS wordt ruim 21 procent van de CO2-emissie in Nederland veroorzaakt door verkeer en vervoer.

Met NXT Mobility biedt GP Groot een totaalconcept om ondernemers te helpen het klimaat- en milieueffect van hun mobiliteit te minimaliseren. NXT Mobility biedt laag- emissie brandstoffen, klimaatneutrale mobiliteitspassen en laadoplossingen voor elektrische voertuigen.

Inventarisatie en advies
Volgens Erik Metselaar (41) en Boyd Schooneman (27), de drijvende krachten achter NXT Mobility, begint duurzamere mobiliteit bij een goede inventarisatie van de huidige situatie en een advies op maat voor concrete en vooral haalbare stappen richting het doel van “zero” emissie vervoer. Erik Metselaar: “Met NXT bieden wij een totaalpakket om ondernemers te ontzorgen op gebied van mobiliteitsverduurzaming. Zo adviseren wij ondernemers over de beste aanpak en vergroten wij de verkrijgbaarheid van minder klimaat -en milieubelastende brandstoffen en energieproducten. Onze missie is om emissievrije mobiliteit bereikbaarder te maken voor ondernemend Nederland.”

Lees verder ->

Terug naar overzicht