≤ Terug naar overzicht

Braas Brood-en Banketbakkerij kiest voor Neste MY Renewable Diesel

8.6.2020
 

Onlangs heeft onze relatie Braas Brood- en Banketbakkerij de keuze gemaakt voor Neste MY Renewable Diesel. ,,Wij hebben gekozen voor deze schone brandstof om ons versgebakken brood op een verantwoorde manier door Nederland te vervoeren!’,’ aldus Braas Brood- en Banketbakkerij.

Neste MY Renewable Diesel verlaagt de CO2-uitstoot tot wel 90% en zorgt voor een grote verbetering van de (binnenstedelijke) luchtkwaliteit. De hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij het verbranden is gelijk aan de hoeveelheid CO2 die opgeslagen was in de plantaardige vetten die als grondstof voor de fossielvrije diesel zijn gebruikt.

Over Neste MY Renewable Diesel
Neste MY is gemaakt van afvalvetten, restvetten en plantaardige oliën. Deze zijn geclassificeerd als met waterstof behandelde plantaardige olie. Het is een compleet nieuwe manier voor de productie van hernieuwbare brandstoffen. Zó efficiënt dat Neste MY Renewable Diesel de kwaliteit van fossiele diesel overtreft en geschikt is voor alle dieselmotoren. Dankzij de gepatenteerde NEXBTL-technologie kan nu elk denkbare organische biomassa als grondstof dienen.

 

Meer informatie over Neste MY Renewable Diesel ->

Terug naar overzicht