≤ Terug naar overzicht

Tankstation van de toekomst NXT opent in Dronten

27.7.2018
 

Dronten – Op bedrijventerrein Poort van Dronten in Dronten is op vrijdag 27 juli jl. tankstation NXT Dronten geopend. NXT is een nieuw brandstoffen- en energieconcept, dat op initiatief van GP Groot is ontwikkeld. Het is hét tankconcept voor minder milieubelastende mobiliteit en heeft tot doel de verkrijgbaarheid van alternatieve brandstoffen te vergroten. Het nieuwe, futuristisch ogende station is gevestigd aan de Koornmarktpoort en wordt in september feestelijk geopend waarbij klanten onder meer kans maken op een gratis tank brandstof.

NXT Dronten past bij uitstek op het duurzame en toekomstbestendige bedrijventerrein Poort van Dronten. Het station heeft een duurzaam karakter dat tot uiting komt in de aangeboden brandstoffen, de natuurlijke samensmelting met de directe omgeving van het station en de zelfvoorzienende energiebehoefte door de toepassing van zonnepanelen. Het tankstation is door modulair te plaatsen luifels bovendien schaalbaar, waardoor het aanbod aan brandstoffen eenvoudig kan worden uitgebreid als daar behoefte aan is. Dat maakt het NXT-station het ‘tankstation van de toekomst’.

Deze NXT locatie is gelegen bij de entree van het bedrijventerrein Poort van Dronten – langs de vernieuwde N307, de oost-westverbinding tussen Alkmaar en Zwolle – en is gemakkelijk te bereiken.

Duurzame mobiliteit

Particulieren kunnen bij NXT Dronten terecht voor benzine, diesel en de duurzamere brandstoffen E10 en GTL; transporteurs voor diesel, GTL (beide high speed) en Adblue. In het ontwerp is rekening gehouden met een toekomstige uitbreiding met duurzame brandstoffen als snelladers voor elektrische auto’s, CNG en waterstof.  NXT Dronten is het derde NXT-tankstation in Nederland. Alkmaar had in juni 2017 de primeur, in mei 2018 volgde NXT Hoogtij Westzaan.

Terug naar overzicht