Tankstation van de toekomst NXT opent in Dronten

Dronten – Op bedrijventerrein Poort van Dronten in Dronten is op vrijdag 27 juli jl. tankstation NXT Dronten geopend. NXT is een nieuw brandstoffen- en energieconcept, dat op initiatief van GP Groot is ontwikkeld. Het is hét tankconcept voor minder milieubelastende mobiliteit en heeft tot doel de verkrijgbaarheid van alternatieve brandstoffen te vergroten. Het nieuwe, futuristisch ogende station is gevestigd aan de Koornmarktpoort en wordt in september feestelijk geopend waarbij klanten onder meer kans maken op een gratis tank brandstof.

NXT Dronten past bij uitstek op het duurzame en toekomstbestendige bedrijventerrein Poort van Dronten. Het station heeft een duurzaam karakter dat tot uiting komt in de aangeboden brandstoffen, de natuurlijke samensmelting met de directe omgeving van het station en de zelfvoorzienende energiebehoefte door de toepassing van zonnepanelen. Het tankstation is door modulair te plaatsen luifels bovendien schaalbaar, waardoor het aanbod aan brandstoffen eenvoudig kan worden uitgebreid als daar behoefte aan is. Dat maakt het NXT-station het ‘tankstation van de toekomst’.

Deze NXT locatie is gelegen bij de entree van het bedrijventerrein Poort van Dronten - langs de vernieuwde N307, de oost-westverbinding tussen Alkmaar en Zwolle – en is gemakkelijk te bereiken.

Duurzame mobiliteit

Particulieren kunnen bij NXT Dronten terecht voor benzine, diesel en de duurzamere brandstoffen E10 en GTL; transporteurs voor diesel, GTL (beide high speed) en Adblue. In het ontwerp is rekening gehouden met een toekomstige uitbreiding met duurzame brandstoffen als snelladers voor elektrische auto’s, CNG en waterstof.  NXT Dronten is het derde NXT-tankstation in Nederland. Alkmaar had in juni 2017 de primeur, in mei 2018 volgde NXT Hoogtij Westzaan.

Zakelijk tanken met de GP Groot tankpas

Zakelijke rijders kunnen bij NXT Dronten veilig, gemakkelijk en voordelig tanken met de GP Groot-tankpas. Met deze tankpas kan op maar liefst 300 locaties in Nederland worden getankt. De bijbehorende gratis GP Groot tanklocatie-app navigeert de gebruiker gemakkelijk naar de dichtstbijzijnde locatie. Naast de eigen tankpas van GP Groot worden op NXT Dronten onder meer de volgende tankpassen geaccepteerd: Go Tankpas, GO the easy way, Argos, Routex, DKV en UTA.

Over GP Groot brandstoffen en oliehandel

GP Groot brandstoffen en oliehandel is actief als leverancier van brandstoffen en smeermiddelen in de zakelijke markt en exploitant van tankstations. De in Heiloo gevestigde onderneming is onderdeel van de GP Groot-groep die naast brandstof en oliehandel actief is op het gebied van inzameling en recycling en infra en engineering. De 100 jaar bestaande onderneming is met name actief in West- en Noord-Nederland. De meer dan 800 medewerkers zetten zich dagelijks in om waar te maken waar GP Groot voor staat: betrouwbare en veelzijdige dienstverlening, met oog en hart voor de omgeving.

Meer Nieuws

Meer informatie

Heeft u een vraag of opmerking? Stuur ons een e-mail. U ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.

info@nxtmobility.nl

Contact

Vennewatersweg 2B
1852 PT Heiloo
Nederland

088-4720300

Blijf op de hoogte

Stuur ons een email met je gegevens om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Stuur Email →